Kanaaldijk Noord 59

5642 JA, Eindhoven

+31 040 246 8505

Voor al uw vragen

Ma - Vr 8:30 - 17:00

Noodverlichting accu of battery pack

Battery Point levert noodverlichting accu’s voor veel merken noodverlichting armaturen. Accu’s voor deze installaties dienen namelijk elke 4 jaar te worden vervangen om een zekere werking bij een calamiteit te garanderen. 

We kunnen alle noodverlichtingspacks leveren of custom-made uitvoeren met de juiste aansluiting. Met draad, draad en kroonsteen, faston en met connectoren van alle bekende merken. 

U kunt daarbij denken aan de volgende merken : Berghelli, Blessing, Cooper Menvier, Ecolight, ELBO/OVA, Elubat Swiss, ETAP, Famostar, Hertek, Kagenaar, Lightronics, MAckwell, Multicare, Nexitech LED, Philips, Ridi, SEC, Veko, Zumtobel.

Staat uw merk er niet bij dan gaan we bekijken of we de batterij met connector voor u kunnen maken.

Voor sommige apparaten is het mogelijk de zware lood-accu te vervangen door een veel lichtere Li-ion accu. Dit verhoogd de gebruiksvriendelijkheid omdat het verwisselen van de accu gemakkelijker wordt. Ook wordt de gebruiksduur verhoogd omdat de eigenschappen van Li-ion- beter zijn dan van lood accu’s.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Wat is noodverlichting?

Noodverlichting gaat branden wanneer de normale verlichting als gevolg van een stroomstoring uitvalt. Bij stroomuitval wordt de stroom voor de noodverlichting geleverd door de accu.

Wat is de functie van noodverlichting?

De aanwezigheid van noodverlichting helpt mee om een veilige situatie voor bezoekers en werknemers te creëren. Met behulp van een goed functionerende noodverlichting kunnen risicovolle werkzaamheden veilig worden beëindigd. Daarnaast kunnen hulp- en blusmiddelen worden gelokaliseerd en gebruikt en tenslotte kan men de vluchtroute vinden en deze veilig naar de uitgang volgen.

Hoe vaak moeten de accu’s van decentrale noodverlichting vervangen worden?

De accu’s moeten vervangen worden wanneer na een test blijkt dat de geëiste autonomie niet meer wordt gehaald. Volgens de productnorm EN 60598-2-22 moet de fabrikant bij ontwerp van de armatuur en de selectie van de accu ervoor zorgen dat de accu na 4 jaar nog de gewenste autonomie heeft (onder normale bedrijfsomstandigheden). Technisch is het niet te garanderen dat een accu na het 4e jaar nog een volledig jaar aan de autonomie-eis kan voldoen. Dit is sterk afhankelijk van leeftijd, staat van het armatuur en met name omgevingstemperatuur. Daarom wordt een preventieve vervanging elke vier jaar aanbevolen door fabrikanten.